ΣΙΝΑΠΙ ΚΙΤΡΙΝΟ 200 gr (χύμα)
- Κωδικός Προϊόντος: Μ-0006
- Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
- 1,30€
Μουστάρδα (Σινάπι) , (Sinapis alba,nigra), Mustard
Άλλες Ονομασίες: Σιναπάλευρο, λευκό ή κίτρινο και μαύρο σινάπι
Πρόκειται για τον τριμμένο σπόρο του σιναπιού. Στην πραγματικότητα ο όρος μουστάρδα είναι λανθασμένος αφού σημαίνει το σιναπάλευρο δουλεμένο με μούστο. Συνήθως ανακατεύεται με λίγο κουρκουμά πριν φτιαχτεί η γνωστή σάλτσα μοστάρδας.
Βασικές Ιδιότητες: ορεκτκό, τονωτικό της πέψης, τονωτικό της κυκλοφορίας του αίματος, αντιβιοτικό, εφιδρωτικό
θεραπευτική χρήση: Με κατάπλασμα μουστάρδας θεραπέυονται θλάσεις και ανακουφίζοντα οι ρευματικοί πόνοι.
Σε περίπτωση ιλίγγου συστήνεται ένα ποδόλουτρο με μουστάρδα.
Μαγειρική χρήση: 'Εχει άρωμα αρχικά γλυκό και στην συνέχεια καυτερό. Τους σπόρους ολόκληρους τους χρησιμοποιούμε με τα αγγουράκια τουρσί, τις πίκλες, τις μαρινάδες ψαριού ακόμα και σαν καρύκευμα για αλλαντικά.
Την σκόνη μουστάρδας τη χρησιμοποιούμε σκέτη για να μαρινάρουμε κρέας ή σαν βάση για να φτιάξουμε τη γνωστή μουστάρδα.
Ο μαύρος σιναπόσπορος είναι πιο πικάντικος από τον κίτρινο.
ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
Υλικά:
300 γρ. Σιναπόσπορο/Σιναπάλευρο
200 ml μηλόξυδο ή λευκό ξύδι
250 ml νερό
60 ml ελαιόλαδο
100 γρ. μέλι
300 γρ. αλεύρι
6 γρ. αλάτι
-κούρκουμά ή σαφράν
προαιρετικά: ότι άλλο μπαχαρικό θελήσετε
Διαδικασία:
1.Μουλιάζεις τον σιναπόσπορο στο ξύδι μια νύχτα
2. Σ'ένα μίξερ ανακατεύεις τους σπόρους , το υπόλοιπο απο το ξύδι αν δεν απορροφήθηκε όλο και το νερό. Προσθέτεις σιγά σιγά το λάδι, το μέλι και το αλάτι και τελικά το αλεύρι και τον κουρκουμά ή το σαφράν που δίνει το κίτρινο χρώμα στην μουστάρδα.
3.Την βάζεις σ' ένα δοχείο και το σκεπάζεις με λάδι πριν την βάλεις στο ψυγείο.
Συμβουλές:
Αυτή η μουστάρδα διατηρείτε καλά αν έχει καλυφθεί καλά με λάδι κι έχει κλειστεί το καπάκι.
Καλά θα' ναι να περιμένεις 2-3 μέρες πριν καταναλωθεί. Καλυτερεύει με τον χρόνο!
Άλλες Ονομασίες: Σιναπάλευρο, λευκό ή κίτρινο και μαύρο σινάπι
Πρόκειται για τον τριμμένο σπόρο του σιναπιού. Στην πραγματικότητα ο όρος μουστάρδα είναι λανθασμένος αφού σημαίνει το σιναπάλευρο δουλεμένο με μούστο. Συνήθως ανακατεύεται με λίγο κουρκουμά πριν φτιαχτεί η γνωστή σάλτσα μοστάρδας.
Βασικές Ιδιότητες: ορεκτκό, τονωτικό της πέψης, τονωτικό της κυκλοφορίας του αίματος, αντιβιοτικό, εφιδρωτικό
θεραπευτική χρήση: Με κατάπλασμα μουστάρδας θεραπέυονται θλάσεις και ανακουφίζοντα οι ρευματικοί πόνοι.
Σε περίπτωση ιλίγγου συστήνεται ένα ποδόλουτρο με μουστάρδα.
Μαγειρική χρήση: 'Εχει άρωμα αρχικά γλυκό και στην συνέχεια καυτερό. Τους σπόρους ολόκληρους τους χρησιμοποιούμε με τα αγγουράκια τουρσί, τις πίκλες, τις μαρινάδες ψαριού ακόμα και σαν καρύκευμα για αλλαντικά.
Την σκόνη μουστάρδας τη χρησιμοποιούμε σκέτη για να μαρινάρουμε κρέας ή σαν βάση για να φτιάξουμε τη γνωστή μουστάρδα.
Ο μαύρος σιναπόσπορος είναι πιο πικάντικος από τον κίτρινο.
ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
Υλικά:
300 γρ. Σιναπόσπορο/Σιναπάλευρο
200 ml μηλόξυδο ή λευκό ξύδι
250 ml νερό
60 ml ελαιόλαδο
100 γρ. μέλι
300 γρ. αλεύρι
6 γρ. αλάτι
-κούρκουμά ή σαφράν
προαιρετικά: ότι άλλο μπαχαρικό θελήσετε
Διαδικασία:
1.Μουλιάζεις τον σιναπόσπορο στο ξύδι μια νύχτα
2. Σ'ένα μίξερ ανακατεύεις τους σπόρους , το υπόλοιπο απο το ξύδι αν δεν απορροφήθηκε όλο και το νερό. Προσθέτεις σιγά σιγά το λάδι, το μέλι και το αλάτι και τελικά το αλεύρι και τον κουρκουμά ή το σαφράν που δίνει το κίτρινο χρώμα στην μουστάρδα.
3.Την βάζεις σ' ένα δοχείο και το σκεπάζεις με λάδι πριν την βάλεις στο ψυγείο.
Συμβουλές:
Αυτή η μουστάρδα διατηρείτε καλά αν έχει καλυφθεί καλά με λάδι κι έχει κλειστεί το καπάκι.
Καλά θα' ναι να περιμένεις 2-3 μέρες πριν καταναλωθεί. Καλυτερεύει με τον χρόνο!